Giv dig selv de bedste rammer

For at leve et godt liv, er det vigtigt at sætte nogle gode, trygge rammer omkring dig. Det gælder både relationer, fysiske rammer såvel som psykiske rammer. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du rent fysisk kan sætte nogle gode rammer omkring dig selv og dem, du har kær. For det er ikke altid nok at skabe en god base omkring sig selv, men også at opleve, at dem nær dig har det godt og trives.

Natur inde såvel som ude

Naturen er en hel fundamental del af det at være menneske. Som Anaxagoras sagde, så ”definerer bevægelse, hvad der er levende”. Det er altså vigtigt at komme ud blandt alt det, der er er i naturlig bevægelse, altså naturen, for at opleve, hvordan det er at leve. Denne filosofiske tanke kan man jo lege lidt med, når man går en tur i skoven, ved havet eller nær søen. Det er altså godt for sjælen og livslysten at komme ud, men nogle gange er overskuddet der ikke altid til at komme ud.

Det er derfor vigtigt at tage naturen med ind. Det kan være i form af planter og blomster, men også i de materialer, man anvender sig i sit liv. Det kan hurtigt blive meget kunstigt og klinisk, hvis alt er hvid, lamineret og fyldt med plastik. Her er det vigtigt at bringe naturen med indenfor. Det kan også være helt ind i de materialevalg, som man tager i sit hjem. Det er nemlig med til at skabe ro og derfor gode rammer for trivsel.

Fysisk velvære

For at sjælen har det godt, så er det også vigtigt at skallen, som holder på den, er i balance. Derfor er det vigtigt at have tanke på sit fysiske velvære for at sætte de rette rammer. Det kan være at huske at dyrke motion, så kroppen udfordres og trænes til at blive endnu bedre. Det kan også være det komplet modsatte, nemlig fuld afslapning. Det kan være en tur til massør eller få en god massage derhjemme i en ny massagestol.

Det kan også handle om at huske at sætte tid af til dig selv. Det kan være alt fra at dyrke din hobby til personligt velvære. Det er nemlig med til at sætte nogle fantastiske rammer for egen trivsel. Når du har det godt, så kan du også være mere for andre. Når du er mere for andre, så kan de også i højere grad være der for dig. Så i sidste ende handler det om at komme ind i en god spiral.