Massage tager udgangspunkt i lægevidenskaben

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige massageformer, men én, man bør sætte sin lid til, er fysiurgisk massage, som tager udgangspunkt i lægevidenskaben. Det betyder, at massøren ved meget om kroppens anatomi lige fra musklernes tilhæftning og udspring til deres funktion og tilstand. Her arbejdes der i dybden og ikke kun for at berolige og velvære. Faktisk tager fysiurgisk massage i flere lægevidenskabelige teorier. Vi har forsøgt at samle de vigtigste herunder.

Fysiurgi

Betydningen af fysiurgi er, at kroppens lidelser behandles med mekaniske principper, som vi kender fra massagen. Grunden til, at massageformen er så god, er, at den er opbygget med henblik på de anatomiske strukturer, som kroppen har. Det betyder, at professionelle massører hurtigt kan kende din krop og tilrettelægge et godt og veldokumenteret forløb for dig.

Varme- og pumpeeffekten

Når massørens hænder masserer din hud, vil der opstå en varmeffekt. Grebet omkring musklerne vil også sørge for, at der sker en pumpeeffekt, som åbner alle de små blodkar. Det er med til ar sikre en god blodtilstrømning, som kan strømme til skadet væv. Varmen vil også være med til at medføre afslapning i de områder, der er under behandling.

Forbedret strækeffekt

Når man normalt strækker ud, så kommer man ikke ud i alle fibrene. Det er kun de korteste fibre, der vil blive anstrengt, mens de længere fortsat ville kunne slappe af. Ved en massage kan massøren komme helt ud i de lange fibre også. Det er især godt for de områder, der er overbelastede eller skaderamte. På den måde får man altså strækket ud i alle vigtige områder.

Kredsløbet

Både ved det mekaniske og biokemiske kredsløb er fysiurgisk massage en vigtig spiller på markedet. Fordi det autonome nervesystem stimuleres, åbnes både kapillærer og arterioler, hvilket er med til at forbedre blodcirkulationen. En øget blodcirkulation er igen med til, at kroppen hurtigere selv kan hele det skadede væv. Det betyder altså i sidste ende, at massagen kan være med til optimere dit skadesforløb, så du kan komme hurtigere i aktion igen. Desuden er den øgede blodgennemstrømning med til at smertelindre. Det skyldes, at der udskilles endorfiner under massagen, som er med til at nedsætte smerten i behandlingsområdet ganske markant.

Altså er fysiurgisk massage funderet i en gammel lægevidenskab, og kan derfor bruges til behandling af skader og ikke kun velvære. Dog er det også en rar proces, der vil forbedre din følelse i kroppen bagefter,